(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Ona tili o‘qitish metodikasining tamoyillari O’quvchilarga ona tilini o’rgatish, ularni tarbiyalash va har tomonlama rivojlantirish vazifasidan kelib chiqib, bilish nazariyasi asoslanib, barcha yaqin, o’zaro bog’liq fanlar tavsiyalariga asoslanib, ona tili o’qitish metodikasi o’z tamoyillarini ishlab chiqadi.