(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Ўзбекистонда вольфрам минерал хомашё базасининг ривожланиш тарихи ўз ичига учта босқични олади [2]. I босқич (1935-1960 йй.) – минерал хомашё базасининг ташкил топиши: вольфрам маъданли конларнинг очилиши, разведкаси ва ўзлаштирилиши – Лангар, Қўйтош, Ингичка (Н.Д.Ушаков, Н.В.Нечелюстов, М.Д.Троянов ва б.), майда намоёнлардан артел (изловчи) усулида фойдаланиш – Қоратепа, Сазаган, Барқроқ ва б. Бу даврга биринчи металлогеник умумлаштириш ҳам киради (Х.М.Абдуллаев, А.В.Королев, И.Х.Хамрабаев ва б.).