(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Havoning namligi “nisbiy namlik” sifatida o‘lchanadi. Bu havo namunasidagi suv miqdori havoning bir xil haroratda ushlab turishi mumkin bo‘lgan maksimal suv miqdori bilan taqqoslanadi. U 0 dan 100% gacha bo‘lgan shaklda ifodalanadi. Sovuq havo iliq havoga qaraganda kamroq namlikni ushlab turishi mumkin, shuning uchun havo namligi uning haroratiga nisbatan "nisbiy".