(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
“Хоразмшоҳ” кейинчалик “султон” унвонлари билан давлатни 134 йил (1097-1231) идора қилган ануштегинийлар: ўзбек давлатчилиги тизимидаги сомонийлар, қорахонийлар, ғазнавийлар, салжуқийлар каби йирик сулолалардан бири эди.