(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Har qanday davlat va jamiyat taraqqiyoti bir qator omillar asosida yuzaga keladi. Bu jarayonda ayollar, ularning ijtimoiy-siyosiy munosabatlardagi ishtiroki, huquq va erkinliklari amalda ta’minlanganligi masalasi – davlatlar rivojining hamda demokratiyaning muhim indeksi sanaladi. Zotan, ayol va uning jamiyat hayotidagi o‘rni hamisha muhim mezon bo‘lib kelgan.