(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm viloyati jonli so‘zlashuv tilidan muallif tomonidan to‘plangan, ammo hozirgi kunga qadar nashr etilgan o‘zbek adabiy til va dialektologik lug‘atlarida o‘z aksini topmagan yoki tizimli tadqiq etilmagan 8 ta o‘ziga xos frazeologik birlik lingvistik tahlilga tortiladi. Maqolada har bir frazemaning etimologik asoslari, xalq mentaliteti va turmush tarzi bilan bog‘liqligi, kontekstual ma’nolari hamda o‘g‘uz lahjasiga xos xususiyatlari atroflicha yoritilgan.