(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Ushbu maqolada xavfsizlik madaniyati va uning inson hayotidagi o’rni haqida batafsil ma’lumot berilgan. Hozirgi kunda texnologiyalar juda tez rivojlanib bormoqda, shuning uchun xavf-xatarlar ham ko‘payib boryapti. Ayniqsa, gaz, elektr, transport va turli texnik qurilmalar bilan bog’liq xavfli vaziyatlar ko‘p uchramoqda. Shunday sharoitda xavfsizlik madaniyatining ahamiyati yanada ortadi.Maqolada xavfsizlik madaniyati nimani anglatishi, u qanday shakllanishi va inson hayotiga qanday ta’sir qilishi oddiy va tushunarli qilib tushuntirilgan. Xavfsizlik madaniyati bu insonning ehtiyotkor bo’lishi, qoidalarga amal qilishi va xavfni oldindan sezib, to’g’ri harakat qilishidir. Agar insonda shu sifatlar bo’lsa, u nafaqat o’zini, balki atrofidagi odamlarni ham xavfdan himoya qila oladi. Shuningdek, maqolada xavfli vaziyatlarning asosiy turlari ham ko’rsatib o’tilgan.