(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Ushbu tadqiqot Tog‘ay Murodning Yulduzlar mangu yonadi asarida qoʻllangan dialektal birliklarning lingvistik tahliliga bagʻishlangan. Asardagi dialektizmlar fonetik va leksik jihatdan oʻrganilib, ularning qahramonlar nutqini birlashtirish hamda hududiy muhitni yaratishdagi oʻrni yoritiladi. Dialektal birliklarning badiiy-estetik vazifasi va adabiy til bilan munosabati tahlil qilinadi.