(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Mazkur maqolada Sirojiddin Sayyid ijodida publitsistikaning o‘rni va ahamiyati badiiy tafakkur bilan uzviy bog‘liqlikda tahlil qilinadi. Shoir publitsistikasining janrlar tizimi – esse, portret-maqola, portretga chizgi va adabiy xotiralar misolida ochib beriladi. Tadqiqotda badiiy publitsistikaning adabiyot va jurnalistika oralig‘idagi sintez xususiyati, obrazlilik, emotsional-ekspressivlik hamda muallif “men”ining faol namoyoni ilmiy asosda yoritiladi. Sirojiddin Sayyid publitsistikasida Vatan, tarix, ijodkor shaxsiyati va milliy o‘zlik masalalari yetakchi mavzu sifatida talqin qilinadi.