(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Ushbu tezisda arab tili filologiyasida "Abu" (ota) birikmasi orqali yasalgan kunyalarning majoziy va balog‘iy xususiyatlari tadqiq etiladi. Tadqiqot davomida "Abu" so‘zining faqatgina nasab (qarindoshlik) bildirmay, balki narsa va hodisalarning mohiyatini, sifatini va xarakterini ochib beruvchi lisoniy vosita ekanligi ko‘rsatib berilgan. Rasmdagi manbalar asosida Iblis (Abu Murra), Ramazon (Abu-l Barakot) va boshqa tushunchalarning badiiy ifodalari kontekstual tahlil qilingan. Ishning amaliy ahamiyati arab adabiy matnlarini to‘g‘ri talqin qilish va tilning ritorik imkoniyatlarini o‘rganishda namoyon bo‘ladi.