(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Mazkur tadqiqotda aqliy rivojlanishida nuqsoni bo‘lgan o‘quvchilarning psixologik-pedagogik xususiyatlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil etiladi. Ushbu toifadagi bolalarning bilish jarayonlari: idrok, diqqat, xotira, tafakkur. Emotsional-irodaviy sohasi hamda ijtimoiy moslashuv darajasidagi o‘ziga xosliklari yoritilgan.