(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Mazkur tezisda tijorat banklarida kredit riskini boshqarish tizimining ahamiyati, mavjud muammolari va uni takomillashtirish yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida kredit portfeli sifati, risklarni baholash usullari hamda zamonaviy risk-menejment vositalarining qo‘llanishi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, raqamli texnologiyalar va kompleks monitoring tizimlarini joriy etish kredit risklarini sezilarli darajada kamaytiradi. Maqolada tijorat banklari uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.