(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Maqolada Markaziy Osiyo diplomatiyasining yangi bosqichida Yangi O‘zbekiston tashqi siyosatining tutgan o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda 2016-yildan buyon olib borilayotgan ochiq, pragmatik va mintaqaga yo‘naltirilgan tashqi siyosat natijasida mintaqaviy diplomatik aloqalarning jonlanishi, o‘zaro ishonch muhitining mustahkamlanishi hamda iqtisodiy va infratuzilmaviy hamkorlikning kengayishi ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, maqolada O‘zbekiston tashabbusi bilan yo‘lga qo‘yilgan “Markaziy Osiyo maslahat uchrashuvlari” formati mintaqaviy integratsiya institutsionallashtirishda muhim omil sifatida tahlil qilinadi.