(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi kibersport leksikasi qiyosiy lingvistik tahlil asosida o‘rganiladi. Tadqiqotda kibersport sohasida qo‘llaniladigan terminlarning shakllanishi, o‘zlashuvi hamda semantik va struktur xususiyatlari tahlil qilinadi. Ingliz tilining global kibersport kommunikatsiyasidagi yetakchi mavqei sababli terminlarning o‘zbek tiliga kirib kelish jarayoni fonetik, morfologik va semantik moslashuv nuqtai nazaridan yoritiladi. Tadqiqot davomida kibersportga oid leksik birliklar qiyosiy-tahliliy, deskriptiv va leksik-semantik metodlar asosida o‘rganilib, terminlarning til tizimiga integratsiyalashuvi hamda gibrid leksik shakllar paydo bo‘lishi aniqlangan. Tadqiqot natijalari kibersport terminologiyasini standartlashtirish, ilmiy tasniflash va zamonaviy raqamli kommunikatsiya tilini lingvistik jihatdan o‘rganishda nazariy hamda amaliy ahamiyatga ega.