(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotining yetuk namoyandasi — Sirojiddin Sayyid publitsistikasida she’r va shoirlik masalalarining badiiy-falsafiy talqini tadqiq etiladi. Ijodkorning esse, badia va publitsistik maqolalarida shoirlik maqomi, ijod mas’uliyati, iste’dod, mutolaa va so‘zga munosabat masalalari qanday estetik va axloqiy mezonlar asosida yoritilgani tahlil qilinadi. Tadqiqotda publitsistika va badiiyat uyg‘unligi, lirik subyektivizm hamda gumanistik qarashlarning badiiy ifodasi ochib beriladi. Maqola natijalari Sirojiddin Sayyid publitsistikasining zamonaviy adabiy jarayondagi o‘rni va ahamiyatini belgilashga xizmat qiladi.