(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Mazkur maqolada Movarounnahr hududida XIII–XV asrlar davomida turk-mo‘g‘ul qabilalarining joylashuvi va evolyutsiyasi institutsional hamda etnomadaniy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda mo‘g‘ullar istilosidan keyingi qabilaviy tizimning transformatsiyasi, Amir Temur davrida uning davlat boshqaruvi mexanizmiga integratsiyasi va Temuriylar davrida etnik sintez jarayonlari o‘rganiladi. Natijalar qabilaviy tuzilmaning parchalanmagan holda yangi siyosiy tizimga moslashganini hamda mintaqada etnogenez jarayonlariga asos bo‘lganini ko‘rsatadi.