(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Mazkur tadqiqotda o‘zbek va koreys tillaridagi minimal predikativ konstruksiyalar (sodda gaplar)ning morfosintaktik tuzilishi va funksional xususiyatlari qiyosiy-tipologik jihatdan o‘rganildi. Tadqiqotning asosiy maqsadi predikativ markazning grammatik ifodalanishi, so‘z tartibi, argument strukturasining tashkil topishi hamda kommunikativ yuklama jihatidan ikki til tizimidagi umumiylik va tafovutlarni aniqlashdan iborat. Tahlil natijalari har ikki tilning SOV modeliga mansubligini tasdiqladi, biroq shaxs kategoriyasi, nutq darajasi va morfologik markazlashuv darajasi jihatidan sezilarli farqlar mavjudligi aniqlandi.