(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Mazkur tadqiqot pastki jag‘ suyagi sinishlarini klinik baholash va davolash samaradorligini oshirishga qaratilgan. Tadqiqotda PRF (Platelet-Rich Fibrin) va CGF (Concentrated Growth Factors) biomateriallarini jarrohlik aralashuvi bilan kombinatsiyalangan holda qo‘llashning klinik samaradorligi o‘rganildi. Olingan natijalar PRF va CGF qo‘llanilgan bemorlarda yallig‘lanish jarayonlarining tez regressiyasi, suyak kallusining erta shakllanishi va funksional tiklanishning tezlashishini ko‘rsatdi. Ushbu yondashuv pastki jag‘ suyagi sinishlarini davolashda regenerativ tibbiyot imkoniyatlaridan samarali foydalanish imkonini beradi.