(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Mazkur maqolada umumta’lim maktablari o‘quvchilarining ingliz tili darslarida leksik boyligini interaktiv o‘yinlar yordamida shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda o‘yin texnologiyalarining ta’lim jarayonidagi o‘rni, ularning motivatsion va kommunikativ funksiyalari tahlil qilinadi. Muallif interaktiv o‘yinlarning o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, ijodiy yondashuv va muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyatini ko‘rsatadi. Maqolada leksik boylikni shakllantirishning bosqichlari, o‘yinlar turlari hamda dars jarayonida ularni samarali qo‘llash metodikasi bayon etilgan. Shuningdek, raqamli o‘yin platformalari (Kahoot, Quizizz, Wordwall) orqali leksik kompetensiyani rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham berilgan.