(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tili talaffuz kompetensiyasini shakllantirish jarayonida innovatsion metodlardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda turkiy tillar o‘rtasidagi fonetik o‘xshashlik va tafovutlar o‘rganilib, ular o‘zbek tilini o‘rganayotgan talabalarning talaffuz jarayoniga qanday ta’sir ko‘rsatishi yoritiladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar, neyropedagogika tamoyillari hamda multimodal yondashuv asosida talaffuzni rivojlantirishning samarali usullari taklif etilgan.