(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Ushbu maqolada milliy qadriyatlar asosida o‘quvchi shaxsini ijtimoiy faol etib tarbiyalashning pedagogik va psixologik asoslari yoritilgan. Muallif milliy qadriyatlarning yosh avlod tafakkuri, dunyoqarashi va ijtimoiy faolligini shakllantirishdagi o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Shuningdek, o‘quvchilarda ijtimoiy faollikni rivojlantirishda o‘qituvchi, oila va jamiyat hamkorligining roli ochib berilgan. Tadqiqot natijalari milliy qadriyatlarni ta’lim jarayoniga singdirish o‘quvchilarda mas’uliyat, vatanparvarlik, mehr-oqibat, halollik va jamoaviylik kabi fazilatlarni rivojlantirishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.