(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Қаламчалар орқали кўпайтириладиган олтинсимон қорағат навининг ўсиш динамикаси уларнинг келгусида ривожланиши ва ҳосилдорлигига бевосита таъсир кўрсатади. Шунинг учун тажрибада олтинсимон қорағат навининг турли экиш схемаларида ва турли қалинликдаги қаламчаларнинг ўсиш кўрсаткичлари мунтазам равишда кузатилди. Тажриба майдонида олтинсимон қорағатнинг бир йиллик новдаларининг бўйини ўлчаш ишлари апрель ойидан то сентябрь ойига қадар ўлчаб борилди.