(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Ushbu maqola maktab o’qituvchilarida kasbiy stressning kelib chiqish sabablari, uning namoyon bo’lish shakllari va ta’lim jarayoniga ko’rsatadigan salbiy ta’sirlarini o’rganishga bag’ishlangan. Maqolada o’qituvchilarning ish yuklamasi, ma’muriyat va o’quvchilar bilan bo’ladigan munosabatlari, shuningdek, ijtimoiy-iqtisodiy omillar kasbiy stressning asosiy manbalari sifatida tahlil qilinadi. Kasbiy stressning o’qituvchilarning psixologik holati, ularning ish faoliyati va o’quvchilar bilan o’zaro ta’siriga ta’siri ko’rib chiqiladi. Maqola so’ngida kasbiy stressning oldini olish va uni kamaytirish bo’yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.