(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Yurak-qon tomir tizimi inson organizmining eng muhim tizimlaridan biri bo‘lib, u yurak va qon tomirlari orqali organizmning barcha hujayralariga kislorod va oziq moddalarni yetkazib beradi hamda metabolik chiqindilarni olib chiqadi. Ushbu tizimning yoshga bog‘liq rivojlanish bosqichlarini tushunish va shu asosda kardiovaskulyar kasalliklarning oldini olish choralari haqida to‘liq ma’lumotga ega bo‘lish sog‘lom hayot tarzini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega.