(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Maqolada diniy o‘ziga xoslikni ko‘p o‘lchovli hodisa sifatida o‘rganishning ilmiy-uslubiy muammosi ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy jamiyatda diniy o‘ziga xoslikni rivojlantirish jamiyatning ma’naviy-axloqiy salohiyatini, ijtimoiy-siyosiy, ma’naviy munosabatlarini rivojlantirish uchun hal qilinishi kerak bo‘lgan asosiy nazariy va amaliy vazifa sifatida qaraladi. Maqoladagi mulohazalar diniy o‘ziga xoslikning asl kontseptsiyasini ijtimoiy-psixologik yondashuv nuqtai nazaridan yoritilgan.