(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Ushbu tezis o‘zbek va turk laparlarining ilmiy-nazariy tadqiqiga bag‘ishlangan. Unda lapar va karşılıkı manining o‘xshash va farqli jihatlariga e’tibor qaratilgan. Shuningdek, har ikki qardosh xalq urf-odati, madaniyati bilan bog‘liq ma’lumotlar ham keltirib o‘tilgan. Maqolada turkiy xalqlarning urf odati, marosimlari hamda ijro o‘rni, ijro shakli, ijro hajmi naqadar o‘xshash ekanligiga to‘xtalib o‘tamiz. Jumladan, ikki qardosh xalqning badixago‘yligi, so‘zamonligi turkiy xalqlarning ildizi bir ekanini yana bir bora yodimizga soladi.