(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Mazkur ishda boshqaruv hisobining ishlab chiqarish jarayonini tashkil etishdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Boshqaruv hisobi korxonaning ichki boshqaruv qarorlarini qabul qilish, ishlab chiqarish xarajatlarini nazorat qilish va samaradorlikni oshirish uchun zarur bo‘lgan ma’lumotlarni tayyorlashga xizmat qilishi ko‘rsatib berilgan. Ishlab chiqarishni tashkil etish bosqichlari, xarajatlarning tasnifi, budjetlashtirish va nazorat qilish jarayonlari batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy ishlab chiqarish tizimlari — Lean Production, Kaizen va Just-in-Time konsepsiyalari orqali ishlab chiqarish samaradorligini oshirish yo‘llari haqida fikr yuritilgan. Tezisda boshqaruv hisobining ishlab chiqarish natijalarini tahlil qilish va strategik qarorlar qabul qilishdagi roli ham asoslab berilgan.