(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2025)
Ҳозирги кунда соғлиқни сақлаш, ахолининг саломатлик кўрсаткичларини ривожланган мамлакатлар даражаларига етказиш, тиббий ёрдамнинг оммабоплиги, сифати ва самарадорлигини янада ошириш бўйича профилактик ва клиник тиббий хизматлар фаолиятини назорат қилиб боришдан ташқари инсон саломатлигига бевосита ёки билвосита таъсир этувчи омилларни: атроф муҳит, турмуш тарзи, оиладаги ва ишлаб чиқаришдаги муносабатлар, меҳнат, дам олиш, овқатланиш каби омилларни яхшилаш бўйича чора тадбирларни ишлаб чиқади.Ўсмирлик балоғат ёшида саломатлик ва фаровонлик пойдеворини яратиш учун ҳаётдаги асосий давр ҳисобланади.