(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Yosh avlodni zamonaviy ta’lim texnologiyalari asosida tarbiyalash va ularda mustahkam bilimlar tizimini shakllantirish muhim pedagogik jarayondir. Ushbu maqola zamonaviy ta’limning asosiy vazifalariga e’tibor qaratib, o’quvchilarning chuqur bilim olishlariga imkon yaratadigan o’qitish metodlari va yondashuvlari haqida so’z yuritadi. Shu bilan birga, maktab ustaxonalarida mehnat faoliyati jarayonida xavfsizlik qoidalariga rioya qilishning ahamiyati va bu jarayonda talab qilinadigan tartib-qoidalar tahlil qilinadi. Maqola yosh avlodni fanning barcha yo’nalishlarida muvaffaqiyatli rivojlanishiga zamin yaratish uchun ta’lim jarayonida e’tibor qaratilishi lozim bo’lgan muhim jihatlarni yoritishga qaratilgan.