(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2024)
Ushbu maqolada jadidchilik harakati, uning ijtimoy-siyosiy mohiyati, Turkiston jadidlari, jadidchilik mafkurasi, milliy qadriyatlarga munosabat, umuminsoniy taraqqiyot yutuqlarini tushuntirish, jadidlarning xalqaro aloqalari keng bo’lganligi, ular Rossiya, Turkiya, Misr va boshqa mamlakatlardagi jadidchilik oqimlari dasturlaridan xabardor bo’lganliklari to‘g‘risida so‘z yuritiladi.