(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Когнитив-лингвистик тадқиқотларнинг мақсади тилда маълум бир концептни ифодаловчи барча сўзлар ва ибораларнинг маъноларини тавсифлаш, тизимлаштириш, яъни тизимли равишда тавсифлаш, концептнинг тузилишини моделлаштириш учун олинган натижаларни когнитив талқин қилиш жараёнини тақдим этишдир (семантик, лексик-фразеологик, лексик-грамматик, синтактик майдон). Яъни концептуал таҳлилнинг асосий мақсади концептуал модел ёки концептни яратишдир.