(untitled) (Barqaror Taraqqiyot va Rivojlanish Tamoyillari, 2023)
Maqolada XX asr oʼzbek adabiyotining yirik vakillaridan biri Gʼafur Gʼulomning «Shum bola» asarining janriy xususiyati, Shum bola (Qoravoy) tilidan yozilgan qorxatning qissada tutgan oʼrni, obrazlar talqinini yoritishda ahamiyati, eng asosiysi, Qoravoyning xarakter qirralarini ochishdagi oʼrni masalalarni oʼrganilgan.